Västergårds

Gerbiler

 

 

 

 

Västergårds gerbiler
En vilande uppfödning!           

 

Vi avlar inte alls på färg. Enbart djur med bra temperament och bra hälsa får bli föräldrar. Mamman är minst 6 månader när hon får sin första kull. Vi handparar oftast vilket innebär att pappan inte är kvar med familjen. Mamman behöver dock aldrig uppfostra ungarna själv eftersom hon har en yngre burkamrat som hjälper till. Mamman kommer heller aldrig att få mer än max 3 kullar i sitt liv då våra djur absolut inte är avelsdjur i första hand utan våra sällskapsdjur som vi vill ska må så bra som möjligt.

Ungar levereras aldrig före 6 veckors ålder och säljes endast som sällskap och endast två och två om du inte har en kompis åt dem hemma. Undantag förekommer ej. Vi förbehåller oss rätten att säga nej till köpare om vi anser att denne inte är lämplig. Vi lägger stor vikt vid rätt hem och att du som köper djuren har goda kunnskaper. Läs alltid på ordentligt innan du skaffar nya djur. Vi finns alltid tillgängliga för frågor, hjälp och stöd. Här på sidan kommer du kunna läsa det viktigaste.

Du som köper gerbiler av oss får vara allt från 7 år och uppåt. Dock vill vi träffa din målsman om du är under 16 år då denne har huvudansvaret för ditt husdjur fram till din 18-årsdag.

Har du köpt gerbiler av oss som du sedan av någon anledning inte kan ha kvar vill vi att du hör av dig till oss så vi antingen kan ta tillbaka dem eller hjälpa dig att omplacera dem. Vi lägger också stort värde i att ha kontinuerlig kontakt med våra köpare för att få se hur ungarna utvecklas och för att kunna ha koll på om ungarna får någon sjukdom som kan vara ärftlig. Detta för att öka chanserna att förhindra att sjukdomar sprids och försvagar arten.

 

 

Honorna

 

(Bild kommer)
Astrid
född vecka 44.
e: ?
u: ?
Färg: Black
Astrid kommer från djuraffär. När Lina dog blev Greta lite deppig. Därför valde vi att köpa två tjejer från en djuraffär för att Greta snabbt skulle få sällskap. Tyvärr visade det sig att åtminstone Astrid redan var könsmogen och kunde inte flytta ihop med Greta. Men eftersom hon är en sån härlig, nyfiken liten dam så får hon vara kvar. Endast till sällskap.

(Bild kommer)
Elsa
född vecka 44.
e: ?
u: ?
Färg: Burmese
Elsa kom tillsammans med Astrid men blev inte heller Gretas kamrat utan hon och Astrid bor kvar ihop. Elsa var först upp i handen på djuraffären. Hon är otroligt nyfiken och mysig. Vi upptäckte på affären att hennes ena framtass var felställd så vi trodde den var bruten. När de hotade med att skicka tillbaka henne till grossisten så var det sälvklart att hon skulle följa med hem till oss. Nu verkar det som hennes tass är missbildad. Men det hindrar inte henne :)

(Bild kommer)
Orion's Pop (Pyret)
född 1012??
e: Orion's Vätte
u: Poppis Vittra
Färg: Agouti
Pyrets föräldrar bodde ihop både länge och väl och vi trodde att någon av dem var sterila. Men så plötsligt en dag upptäckte vi att det fanns 5 små popcorn i buren. När vi upptäckte dem hade alla utom en redan öppnat sina ögon så de var runt 3 veckor gamla redan. Därav vet vi inte riktigt när de är födda. Pyret fick flytta ihop med Tessa när Tessas mamma dog. Pyris är en oerhört vacker liten tös. En aning försiktig men snäll.

(Bild kommer)
Pip
Född 1102??
e: ?
u: ?

HanarnaOrion's Axel
född 100814
e: Orion's Phoenix
u: Suprise
färg: Agouti
Axel är en riktig mysgubbe. Det är mycket fart i honom men han sitter gärna i handen o gosar en stund. Han är mellanungen i flocken, men han är störst o tycker att det är han som bestämmer. Vilket hans små kompisar gärna låter honom göra. Axel är otroligt vacker och snäll.


Orion's Vide
född 100914
e: Orion's Simba
u: Orion's Wasabi
färg: Mold
Vide är en väldigt speciell liten kille. Han bor ihop med Axel och Björn. Det är en liten, ettrig grabb med en vilja av stål. Han var mycket mindre än sina systrar som liten bebis och tycktes bara tappa mer och mer. Upptäckte att han inte hade några tänder i framtill i överkäken och att hans framtänder i underkäken var väldigt långa. Han har fortfarande inga tänder fram i överkäken utan vi får klippa hans tänder med jämna mellanrum och han får sin mat finmald. Han kommer alltid att vara liten, men nu är han en livfull, normalviktig (för storleken) och viljestark grabb som ger matte en utmaning vid varje tandklippning.

(Bild kommer)
Orion's Sushi
född 090819
e: Absolutely Invisible Moffetta
u: Orion's Baba Yaga
färg: Apricot
Sushi flyttade hit för att gå i avel. Han och Isabella har fått 3 ungar tillsammans men ingen av dem har överlevt. Troligen för att Isabella är för gammal. Men de trivs så bra ihop så de får fortsätta bo tillsammans. Sushi är lite försiktig men lugn och trygg. Kompletterar Bella väldigt bra som är en riktig lite hyperfröken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Änglamössen

 

Jonatan - En underbart söt liten herre som tyvärr dog bara några dagar efter att han kom till oss.

 

Casper - En sån go grabb som vann våra hjärtan snabbt. Älskade att sitta på husses axel och mysa. Fick tumörer på doftkörteln som opererades men hans kropp orkade inte med operationen.

 

Nina - Den största lilla personlighet vi träffat på. En liten tant som haft en tuff start i livet men hade ändå gnistan hela tiden. När vi träffade henne första gången valde hon oss utan tvekan. Nina fick en hjärnblödning och dog ifrån oss alldeles för tidigt.

 

Ellen - En underbar liten tös som hittades ute i regnet tillsammans med Ester. En stark tös med en enorm kämparglöd. Vi vet inte vad som gjorde henne sjuk, men till sist fick hon ge upp.

 

Oskar - En av de mest underbara djur vi haft. Nyfiken och otroligt social. Alltid först fram när man kom hem och kom gärna upp och hälsade o myste lite. Oskar fick en tumör på magen som växte snabbt och började gå sönder och orsakade honom lidande. Han fick därför somna in.

 

Jabba - Jabba kom hit på ålderns höst för att ha en lugn pension. Vi fick dock bara njuta av honom några få månader innan cancern tog fart på hans lilla mage och han fick somna in.

 

Felix - Underbara älskade lilla knäppis. En stark och trygg ledare för sin lilla flock. Han var en egensinnig liten filur men underbar på sitt sätt. Vår ovän cancern tog Felix från oss alldeles för tidigt.

 

Rasmus - Underbara, vackra lilla Rasmus. Den elaka cancern tog även dig ifrån oss långt i förväg. Du var vår ögonsten. Lugnet själv. Du fattas oss oerhört mycket.

 

Jesper - Startskottet till vår uppfödning och vår förälskelse i dessa underbara små djur. Lugn, omtänksam och vacker. Vi kämpade länge mot cancern med dig men till slut gick det inte längre.

 

Emil - Du vackra, dumsnälla lilla pojke. Vad som riktigt hände med dig vet vi inte. En dag blödde det ur örat. Några dagar senare började han krampa så snart han rörde sig. Då fick du somna in lilla hjärtat. Oerhört saknad.

 

Hampus - Vi tror att du sörjde ihjäl dig. När din bror dog blev du aldrig riktigt dig själv. Något hände med dina tänder, du blev allt svagare och trots nya små vänner var det som du givit upp. Du somnade in med dina nya småkillar tätt vid din sida.

 

Max - Din sista tid fick du spendera med två nya vänner hemma hos min syster. Vårtan du hade på din mage i 1,5 år blev till slut en tumör som gjorde dig ont. Du somnade in och återförenades med dina gamla vänner. Återigen.. denna cancer.

 

Lina - Vår absoluta favorit. Vårt underbara lilla yrväder. Ingen annan gerbil jag har träffat har haft så stort behov av att umgås med människor som du hade. Liten på jorden var du men oj vilken personlighet. Det är tungt att tänka att vi aldrig mer får se dina pigga små ögon o aldrig mer få hålla din ivriga lilla kropp i handen. Älskade lilla knäppråtta. Förbannade cancer!

 

Elvira - Vi kände dig inte så väl. Du levde ett bra liv i det stora akvariet med din syster och världens snällaste tant. En dag var du bara borta. Vi vet att du inte rymt så troligen dog du och dina burkamrater tog hand om dig enligt sina instinkter. En vacker liten dam var du och du fattas oss oxå.

 

Ester - En liten tuff tjej med ett liv utöver det vanliga. Utkastad i regnet, inplockad och hemflyttad till oss. Din lilla kompis dog ifrån oss och du fick två små bebisar att ta hand om som dina egna. De flickorna tog du väl hand om. Något hände så du blev rädd för händer. Men trots det var du alltid nyfiken och kom gärna upp för en gosstund. Vilken sjukdom som tog dig vet vi inte riktigt. Men vi vet att du dog gammal och lycklig.

 

Tova - Underbara, fina Tova. Vårt lilla yrväder som alltid ville komma upp och gosa. Nånting hände i din lilla kropp. Antibiotikan bet inte och till slut somnade du in. Men du kämpade ända in i slutet, som den envisa, starka, stora personlighet du alltid varit.

 

Bianca - Fina lilla Bianca. Så många gånger fick du byta partner, ändå var det aldrig några problem. Du anpassade dig snabbt och kom bra överens med alla.

 

Olivia - Du blev stor som en tennisboll av tumören i din mage. Men ända in i slutet visade du din enorma personlighet och livsglädje. Vackra lilla knasfia som alltid föredrog husse.

 

Mimmi - Till slut tog åldern ut sin rätt på dig. Du var en vacker liten dam som gav oss mycket huvudbry på grund av din färg. Olivia och du var alltid oskiljbara och jag var rädd att du skulle sörja ihjäl dig efter henne. Tack och lov stod du ut när du fick dina nya vänner och gav oss några månader till.

 

Greta - Underbara, finaste lilla Greta. Mor upp i dagen trots dubbel storlek. Du och Lina var verkligen som ler och långhalm. Ni var alltid tillsammans. Ni ville alltid vara med oss och hade stor aptit på livet.

 

Isabella - Bella, den vackra! Svart som natten, glad som solen. Din närvaro gjorde vem som helst glad. Din lycka när du fick komma upp och umgås med oss var enorm. Vi sörjer dig och dina ungar som inte klarade sig. Du lyste upp vårt liv med din stora personlighet.

 

Therese - Så liten, så skör och så otroligt fin. Liten och nätt, men stor i hjärtat. Lika glad och social som din mor var. När du dog ifrån oss var vi i ett annat land och det kommer alltid gräma oss att vi inte fick ta farväl av dig. Vår lilla vita ängel.

 

Teddy - Tessans bror, lika liten och nätt som hon var du stor och stabil. Du trivdes som fisken i Felix flock och när du fick din egen var du en stark och trygg ledare. Sista tiden blev du liten då tumören i din käke hindrade dig att äta det du ville. Men envist hängde du i och var glad.

 

Björnbär - Endast 1 år gammal lämnade du oss helt plötsligt. Lilla fina Björn som fanns vid Hampus sida när han inte orkade mer. Du gav din flock så mycket kärlek och du gav oss så mycket glädje. Vi vet inte vad som tog dig ifrån oss, och kommer aldrig att få veta.

 

Hugo - På förmiddagen samma dag du dog satt du och tittade på mig när jag gjorde mig klar för jobbet. Du vackra lilla knasråtta som tog så stor plats i våra hjärtan. Du var alltid glad och positiv och du gav Greta en fantastisk sista tid i livet. Vad som hände dig vet vi inte. Alldeles för tidigt tycks du ha somnat in när du låg och sov.

 

Alla älskade små änglar är djupt saknade var dag.