Västergårds

Gerbiler

 

 

 

 

Mer om oss

Om uppfödningen och vi som håller i det.

 

Om Ida
Ida är 29 år gammal. Hon är född i Avesta, uppvuxen utanför Gävle och har hunnit med att bo på flertalet orter under sina år i livet. Idag bor hon strax utanför Västerås tillsammans med sin fästman Eric. Hon är legitimerad sjuksköterska och arbetar på Blod & magtarmavdelningen på Centrallasarettet i Västerås. På fritiden är det djuren som gäller när huset inte tar tiden. Ida och Eric har nämligen köpt ett radhus som de renoverar med lite hjälp av Idas pappa och ibland sina grannar. 

Ida har sina föräldrar i Uppsala så dit åker Ida och Eric ibland för att hälsa på. Ida har två systrar, Karin som är 26 år och Sofia som är 21 år. Karin bor i Växjö och Sofia flyttade till Västerås i slutet av sommaren.

Ida blev nyfiken på gerbiler i mitten av 2007. I början satt hon bara och läste så mycket hon kunde om arten och så småningom pratade hon med Eric om att skaffa ett par små sötnosar. I början av mars 2008 hämtade Ida hem de första gerbilerna som kom att bli bananskalet in på uppfödarbanan. 

 

Ida och underbara Felix som tyvärr inte finns med oss längre

 

 

Om Eric

Eric är 31 år gammal. Han är född och uppvuxen i Eskilstuna. Flytten till Västerås tillsammans med Ida är första gången han byter stad. Men han är nöjd med flytten och trivs bra i Västerås. Eric arbetar som långtradarchaufför och kör just nu flisbil. Att putsa och mecka med bilen tar mycket av Erics tid.

Eric har sina föräldrar i Eskilstuna, så färden går även dit ibland. Eric har en helsyster som heter Karin och en halvsyster som heter Jenny. Jenny har två barn, Erics syskonbarn, Tindra och Elias.

Hur gerbiler kom in i Erics liv är väl ganska solklart ;)

 

 

Om uppfödningen - VILANDE

(Vid aktiv uppfödning gäller nedanstående)

Det är i huvudsak Ida som avlar. Ibland i samråd med Eric och ibland på egen hand. Gerbilerna är i första hand Idas och det är hon som sköter allt kring dem. Eric får bära hem spån och hjälper gärna till med mat, vatten och sandbyten ibland. Han gosar gärna med dem och är därför en viktig del i socialiseringen av ungar och vuxna djur.

Uppfödningen är registrerad i Svenska Gerbilsällskapet och drivs enligt deras filosofi. Ingen gerbil som går i avel är sjuk eller bitig. Färgerna är oviktiga, huvudsaken är att djuren som går i avel är friska och trevliga. I SGS har man ingen standard utan inriktar sig enbart på hälsa och temperament. På utställningarna ställer man ut djuren i Pet - alltså husdjur. Livsnjutare eller Livsglada. Det tävlas också i Race och Agility.

Eftersom SGS är nystartat är Ida för tillfället den enda dommaren, vilket gör att hennes egna djur inte är utställda ännu. Men det kommer med tiden när föreningen kunnat utbilda fler dommare. Ida är en av SGS:s grundare. Länk till föreningens hemsida hittar ni bland sidans länkar.

 

 

Mer om uppfödningen står under fliken som handlar om Västergårds gerbiler; Gerbilerna.

 

 

  Vi längtar efter sommar och sol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt med mig

 

 

Mail: vastergards.gerbiler@telia.com

Telefon: 070-6429319

 

Vi finns i Västerås 

 

Välkommen att höra av dig