Västergårds

Gerbiler

 

 

 

 

Till salu - sidan

Här kommer du att hitta annonser på såväl gerbiler som tårtdekorationer och annat du kan ha nytta av.  

 

 

110309
Just nu:

Jag har bestämt mig för att sälja lite gerbilmat. Eftersom många tycker det är svårt att veta hur en bra blandning ska vara.

Min blandning har Pretty Pets gerbil och Pretty Bird som bas vilket ger en stabil bas med bra proteiner. Därtill blandar jag i en hel drös med nyttiga och goda saker som får din gerbil att må bra.

Maten får du betala 100:-/kg för. Vill du att jag ska skicka maten till dig tillkommer frakten.

 

Vuxna gerbiler som behöver nya hem.

 

Två underbara knäppgökar som heter Astrid och Elsa. Jag köpte dem på djuraffär för lite drygt ett år sedan för att de skulle bli kompisar till en hona som blivit ensam. Det visade sig dock att de redan var könsmogna men pga sina personligheter fick de ändå vara kvar hos oss. 
Astrid är black, hon är framåt och nyfiken, har stor potential att bli en oerhört trevlig liten tjej om hon får lite tid. Elsa är burmese och hon var den som for upp i handen på mig först när jag köpte dem. Elsa har en missbildad framtass, troligen har hon inga ben alls i tassen då den är helt lealös. Men hon klarar sig utmärkt ändå. Har aldrig märkt att hon har några bekymmer. Elsa kan nypa lite lätt ibland men det beror på att hon är nyfiken och van att få godis ur handen. 
Båda tjejerna är alltid först framme på kvällarna när man kommer upp för att ge dem sitt kvällsgottis.


Maja och Julia är två urfina nutmegtjejer. De spenderade sin
viktigaste tid med vår trygga gammeltant Mimmi som gjorde ett enormt jobb att uppfostra dem. Båda två är nyfikna och framåt. Maja är lite mer försiktig medan Julia gärna far upp i handen o kommer upp och ser sig omkring. Maja är tyvärr allergisk mot spån men tjejerna bor på kartongströ nu och det fungerar utmärkt. Hon är inte så känslig att man inte kan ha spån i rummet. Ingen av tjejerna har nånsin bråkat trots att Julia har rymt både ner till pojkarna i buren bredvid och varit ute i rummet i flera timmar innan vi upptäckt det. De har heller aldrig ens haft en tendens till att nypas.


Helmer och Holger blev ensamma igår när Hugo dog. De är två ursöta blackgrabbar som vi absolut inte ser skillnad på. Det går säkert, men vi har helt enkelt inte ansträngt oss. Vi vet att Helmer är lite mer framåt än Holger, det är så vi ser skillnad på dem. När man öppnar buren försvinner bägge som små skuggor när ljuset tänds men kort därefter kikar de upp igen. De har aldrig nypts eller visat andra otrevliga tendenser, båda kan till och med sätta sig i handen och äta godis. Helst satt de samtidigt i handen alla tre när Hugo levde. De är rätt så ohanterade men när man får upp dem så sitter de gärna o myser så de har stor potential på alla vis.


Sist ut blir Simon och SiggeJust nu bor de grabbarna med Sushi dock och han är såpass gammal att vi inte vill omplacera honom. Hela det gänget får därför vara kvar hos oss tills Sushi inte orkar mer.Därefter känns det mer rätt att Simon och Sigge får mer uppmärksamhet. De är kullsyskon med Maja och Julia men båda två är
gula. Jag är inte helt säker på deras färger, antingen är den ena Saffron och den andra REH eller så är båda saffron. Det finns färgnyanser i dem iaf som gör att det går att se skillnad på dem. Sigge är den ljusare av dem. De här killarna är oxå jättenyfikna, alltid framme snabbt när man kommer in i rummet och kommer fram till händerna. De KAN dessvärre vara lite nypiga men de är oxå väldigt ohanterade. Jag kan tänka mig att sälja dem till någon som vill ge dem ett fint liv i stor bur men kanske inte pyssla med dem så mycket om det intresset inte finns. Så länge de har varandra och ett bra leverne är det viktigast.

Astrid och Elsa är födda i november 2010
Maja och Julia minns jag inte exakt men de är ganska precis ett år gamla, lixom deras bröder Simon och Sigge.
Helmer och Holger är även de ganska precis ett år.

Ingen av dem säljs om inte ett gott hem kan erbjudas till dem. Men till rätt hem får de flytta för 100:-/paret. Jag särar inte på någon flock och inget av djuren lämpar sig till avel pga att de antingen ÄR djuraffärsdjur eller har föräldrar som var det.

Kan även sälja med Samlorna som de bor i om man inte har lämplig bur åt dem. Mat skickar jag självklart med så övergången blir bra.

 

Vittra och Country är ett par agoutiflickor. Mor och dotter. Vittra har precis fyllt 1 år och lilla Country är ca 2 månader. Hon och hennes syskon gömde sig väl för oss deras första (ca) 3 veckor i livet så vi vet inte exakt när de är födda. Vittra är den gerbil man ska ha om man vill ha ett kontaktsökande energiknippe. Hon är helt underbart rolig att titta på och umgås med. Oftast flyger hon upp i handen så fort hon får chansen och har ett stort behov av att umgås och att få komma ut på lite äventyr. Country är än så länge lite försiktigare. Men hon har stor potential med en mamma som Vittra och en pappa som Vätte.

 

Pappa Vätte och lilla Country (ca 4 veckor)

 

Trimo och Hjortron är två jättefina killar som oxå letar efter ett nytt hem för livet. Trimo är av finskt ursprung. Han fyller 3 år i april men är full av liv. Han är lite försiktig till en början men snäll, nyfiken och social. Hjortron är en liten tjockis född 100801 så han är fortfarande rätt så ung. Han är lugn och snäll och väldigt nyfiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

 

Har du idéer om vad du vill ha på din tårta? Saknas den saken här? Hör av dig så kanske vi kan lösa det.

 

vastergards.gerbiler@telia.com